Vuoden 2015 omaishoitajaksi Anna Hakala

Anna ja Jyrki

Kokkolanseudun Omaishoitajat ry:n hallitus on vuodesta 2013 lähtien valinnut jäsenistöstään vuoden omaishoitajan. Vuonna 2015 palkittiin kokkolalainen Anna Hakala, joka on toiminut omaishoitajana 42 vuotta.

Anna syntyi Himangalla viidentenä tyttönä 11-lapsiseen perheeseen. Puolisonsa kanssa hän meni naimisiin 1971 ja he saivat kolme poikaa. Omaishoitotyö alkoi lapsen CP-vamman myötä ja jatkuu puolison avuntarpeen lisäännyttyä viime vuosien aikana.

CP-vammainen Harri-poika asuu omassa asunnossaan tukipalvelujen avulla, mutta käy vanhemmillaan säännöllisesti joka toinen viikonloppu sekä viettää juhlapyhät heidän seurassaan. Anna hoitaa mielellään myös nuorimman poikansa lapsia tarpeen mukaan. Kaikkiaan lasten lapsia on neljä ja he ovat isovanhemmilleen hyvin rakkaita tuoden tullessaan elämää ja iloa.

Anna harrastaa käsitöitä ja sauvakävelyä sekä ristikoiden ratkomista. Hänen toiveenaan olisi pysyä terveenä ja nauttia jokaisesta päivästä positiivisin ja avoimin mielin. Vapaa-aikanaan Anna toimii yhdistyksen hallituksessa sekä muissa yhdistyksen vapaaehtoistehtävissä. Anna on myös yhdistyksen omistaman OMA Hoivapalvelun Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

”Haluan omalta osaltani olla silottamassa tietä uusille omaishoitajille ja heidän läheisilleen, jotta heillä olisi valmiimpi tie ja valmiita vastauksia omaishoitajuuden mukanaan tuomiin erilaisiin kysymyksiin ja tarpeisiin.”